Västmanlands vassaste
utvecklings­program för idébärare

Har du en affärsidé som kan bidra till ett mer hållbart samhälle?
Redo att ta idén vidare? Vi vill hjälpa dig på vägen!

Med VäX kan du under tio veckor utveckla din idé och sätta den på prov, samtidigt som du får svar på kritiska frågor och ett kvitto på att affärsmodellen håller att satsa vidare på. Dessutom bidrar programmet med ett oslagbart nätverk bestående av coacher, experter och investerare.

VäX 2023 är avslutad

Nästa omgång startar i oktober. 

Är du nyfiken på programmet men osäker på om det är något för dig, boka ett möte med Mikaela och se om det är aktuellt med en medverkan nästa omgång (mikaela@create.se).

Program

Detaljer kring datum och tider presenteras i augusti. Nedan ser du programplanen för 2023 som ger en indikation på hur programmupplägget ser ut. 

19 oktober
Fysisk Kickoff

26 oktober
Digimeet

16 november
Digimeet

14 december
Digimeet

11 januari
Fysisk

8 februari
Digimeet

15 februari
FINAL

Innehåll i programmet: 

Ansök redan nu!

Vad är VäX?

VäX är till för er som sitter på en affärsidé som bidrar till ett mer hållbart samhälle, och som vill vidareutveckla denna idé till bolag som i sin tur bidrar till en bättre värld. Vi vill vara med i er tillväxtprocess! Med VäX erbjuder vi en kostnadsfri test- och utvecklingsarena för startups och tidiga affärsidéer.

Syftet är att hjälpa er framåt och ge svar på kritiska affärsfrågor:

  • Vilket problem löser min produkt?
  • Hur hittar jag finansiering och hur har jag tänkt investera?
  • Hur pitchar jag min idé och hur skapar jag en hållbar affärsmodell?

VäX bidrar till ett stort nätverk som sträcker sig över hela Västmanland med bl.a. investerare, experter och affärsutvecklare. Syftet med det tio veckor långa programmet är att ge dig ett kvitto på att din affärsmodell håller för att satsa vidare på. Dessutom kanske du möter din nästa teammedlem här under er utvecklingsperiod?

Vem är du?

Du som söker till VäX behöver inte ha en färdig affärsidé, men det ska finnas ett koncept, en prototyp eller något konkret att visa upp. Genom VäX ger vi dig rätt förutsättningar för att provtrycka och vidareutveckla din affärsidé.

Vi ser gärna att ni är ett par stycken i ert team med insikten om att man tillsammans kommer långt. Vi söker efter Västmanlands skarpaste affärsidéer som får chansen att fylla de tio platserna i vårt program. Ansökningar tas emot från hela Sverige, men Väx är verkande i Västmanland och därför behöver er idé ha någon koppling till området.

Ta chansen och ansök redan idag!

Frågor & svar

Ju mer tid och engagemang du lägger ner på din idé, desto mer får du ut. Vi bygger VäX på en mix av kunskap från externa experter, coachning och ett nätverk av kompetenser som vi vet ger bra kunskap för att utvecklas. Vår förhoppning är att ni efter programmet har skapat en bra beslutsgrund för:

– Vilken målgrupp ni bör rikta er in på
– Vilken affärsmodell ni bör fortsätta utveckla
– Hur mycket pengar ni behöver
– Hur ni kan skaffa startkapital.

Ni får dessutom ökade insikter om er hållbarhetspotential samt vilka immateriella tillgångar ni behöver hålla koll på. Självklart delar vi också med oss kunskap om hur ni genomför en säljande pitch.

Till dig/er som påbörjat arbetet med en affärsidé och som har ambition att verka för att lösa någon av de stora samhällsutmaningar vi står inför. Du behöver inte ha en lösning på hela problemet, utan snarare en pusselbit som kan bidra till att vi klarar målsättningarna fastställda i de Globala målen.

Läs mer på globalamalen.se

Kika på programmet här på vår webb för att se vilka ämnesområden vi fokuserar på.

Alla får samma grund att utgå ifrån, men varje startup har sin egen resa att göra. Därför kommer innehållet vara lite olika för varje enskilt bolag och idébärare.

Du bör ha kommit förbi idéstadiet och ha en påbörjad prototyp eller liknande som du kan visa upp mot en potentiell kund. Du behöver inte ha startat ett AB, men bör planera att göra så inom det närmsta halvåret.

VäX är kostnadsfritt att delta i, men kräver tid och engagemang. Räkna med minst tio timmar i veckan under fyra månaders tid. Det är därför viktigt att du skapar utrymme för att kunna delta aktivt.

Vi antar tio bolag/idébärare per gång, där vissa är själva och andra består av flera personer som tillsammans utvecklar sin idé. Utöver det deltar ca 25 coacher, experter och investerare i programmet.

Kontakta oss om
du har frågor om VäX

Madde.jpg

Madéleine
Pilstrand

VD Create Business Incubator
madeleine@create.se
+46 (0)70 850 18 18

Mikaela

Mikaela
Holegård

Projektledare & programansvarig
mikaela@create.se
+46 (0)76-882 60 13

Non-profit