Non-profit

Startups i inkubation och alumner

De här bolagen befinner sig just nu i inkubation hos Create

Alumner

Alumn titulerar vi de startups som genomgått inkubationen hos oss på Create. Det är viktigt för oss att bibehålla relationen med våra startups och det är med stolthet som vi fortsätter följa deras tillväxt efter lift off från oss. Många av våra alumner fortsätter vi att stötta via projekt såsom Swedish Scaleups och NRGY Hub. Alla alumner får fortsatt stöd med råd och kontakter vid behov, och bjuds in till träffar för fortsatt bygga på med nätverk och kunskap.

Vi ser brett kring företagande och stöttar dig i din startup

Storecon

Storecon har tagit fram automatiserade lagerlösningar som hjälper företag att få full kontroll över sitt förbrukningsmaterial. De förenklar lagerprocessen hela vägen från inköp till uppföljning med optimala flöden. Med hjälp av Storecon kan företagen reducera svinn, få bättre koll på förbrukning av material, lägre kostnader och tydliga mätbara miljöbesparingar. Utan att behöva lägga ner mer tid på inventering och plockhistorik m.m. Storecon utsågs till Årets innovatörer 2022 på Guldstänk i Västerås för sin innovativa och hållbara lösning.

Zmartrest AB

Zmartrest använder sig av machine learning och deep learning för att i sin unika plattform kunna ge personer rekommenderade strategier för att få den bästa återhämtningen. Detta utifrån personens egna fysiologiska förutsättningar. Genom att kunna ha en effektiv återhämtning stärks förmåga att själv tolka sina kroppsliga signaler. Zmartrest hjälper människor att få bestående positiva livsstilsförändringar. De ger mätbara och objektiva riktlinjer för att till exempel kunna återgå till sysselsättning från utbrändhet.

Elementric

Elementric är ett proptechbolag som med sin uppkopplade, trådlösa droppmatta förhindrar att vattenskador uppstår hos Brfer/Fastighetsbolag. Allt som behövs är 1-3 droppar vätska för att Elementric ska larma för ett snabbt agerande. I Sverige ersätter försäkringsbolagen ca 100 000 vattenskador varje år. 35% av vattenskadorna inträffar i kök varav majoriteten av vattenläckorna är långsamma läckor. Långsamt läckage lämnar inte några dramatiska tecken, men med tiden blir skadan och kostnaden mycket hög. Med Elementric får användare snabbt en notis när droppmattan detekterar vätska så att du har möjlighet att förhindra vattenskador.

Fibu

Fibu har tagit fram ett hållbart biobaserat förpackningsmaterial som ersätter plast. I Europa genereras mer än 25 miljoner ton plastavfall årligen, varav 59% kommer från förpackningsmaterial. En del av dessa plastavfall är engångsdämpande plaster som är i form av polymerskum, värme formbara plastfilmer och bubbelplaster. Fibus träfiber material är 100 % biologiskt nedbrytbart och återvinningsbart och därför är det ett hållbart alternativ för konventionella dämpningsmaterial i olika innerförpackningsapplikationer.

Skira

Skira har skapat en digital handelsplats för att bönder ska kunna sälja och köpa grödor utan mellanhänder. Genom att sammanföra lantbrukare och förädlare med konsumentvarumärken via sin plattform, möjliggör Skira för alla intressenter inom livsmedelskedjan att addera spårbarhet och förbättra hållbarheten inom miljö, samhälle och ekonomi.

Novige

Novige har tagit fram det innovativa vågkraftverk NoviOcean. Genom att använda högeffektiva och väl beprövade komponenter samt en stark och lätt struktur säkerställer de att NoviOcean har full vädertålighet och en mycket högre effekttäthet jämfört med någon annan känd vågenergiteknik. Novige har mottagit en mängd priser och utmärkelser för sin innovation, bl.a. utsågs de till Årets Innovation på Guldstänk i Västerås under sin tid hos Create.

Tendium

Tendium är ett forskningsbolag som använder artificiell intelligens för att effektivisera den offentliga marknaden. Med Tendium kan kunderna få ut mer av sitt anbudsarbete genom en digitaliserad, sammanhållen anbudsprocess med automatiserade arbetsflöden och bättre överblick på teamet och organisationens anbudsarbete. Tendium vill sänka tröskeln för företag att lyckas med offentliga affärer genom att göra det enklare och smidigare än någonsin att sälja till offentlig sektor.

Scandinavian Real Heart

Scandinavian Realheart arbetar med att utveckla ett artificiellt hjärta för implantation i patienter med livshotande hjärtsvikt. Sverige har tidigare försett världen med livsviktig innovationer i form av medicintekniska uppfinnigar som hjärt- och lungmaskinen, pacemakern och dialysmaskinen. Nästa stora innovation kommer från Realhearts konstgjorda hjärta. Den inte bara räddar liv utan skapar också en bättre kvalité på ett förlängt liv.

Sally R

Sally R arbetar för att omdefiniera hållbarhet på den globala fastighetsmarknaden. De tillhandahåller en molnbaserad tjänst som optimerar luftkvaliteten samtidigt som den uppnår betydande energibesparingar. Deras senaste satsning är att bidra till att göra fastigheter koldioxidnegativa. Koldioxidavskiljningsteknik skapar ytterligare möjligheter för nya lösningar kring hållbarhet inom byggsektorn. Sally R återfinns på Ny Tekniks lista över Sveriges 33 mest lovande tech-startups och som vinnare av årets innovatör på Guldstänk.

Create har varit verksamma sedan 2007 och har anställda med bred kompetens inom affärsutveckling och har själva bakgrund som entreprenörer. Vi älskar att få höra om nya lösningar från startups som vill göra skillnad i världen. Tillsammans ser vi till att din startup lyckas.

Snack

Johan Pfeiler

Fredrik Tunberg

Maria Bauer

Mari Hellbom

Jan Skjoldhammer

Prem Kumar

Jesper Hessius