Non-profit

Vi hjälper dig finansiera din uppstart på ett smart sätt

Finansiering FÖR DIN STARTUP

Att hitta finansiering kan vara svårt, desto svårare att veta hur du ska använda de medel som finns på bästa sätt. Genom Create får du stöd i vilken typ av finansiering som finns tillgänglig och hur du smartast använder den för att bygga din startup.

Hos Create hjälper vi startups lägga en smart strategi för att accelerera din tillväxt och utveckling

Genom att vara inkuberad hos Create får du tillgång till så kallade sprintar, detta är medel som kan användas för att accelerera din startups utveckling. En sprint är avsett för att verifiera din idé innan den går i produktion. Det kan t ex vara för att se om den redan finns, ta fram produkten eller tjänsten som prototyp, testa den, skydda den, göra enklare marknadsundersökning, etc. Vi vet hur viktigt det är att vara snabb som startup. Tajming är en av de viktigaste delarna för att du ska lyckas på din marknad. Då gäller det att ha en plan för hur du ska finansiera din startups tillväxt och utveckling. Hos Create får du stöd med hur du kan använda och hitta bidrag, projektutlysningar, lån och tidiga investeringar.

Vanliga frågor som kretsar hur Create hjälper dig och din startup med finansiering

Ja, Create har medel som vi kan stötta din startup med. Det stödet fungerar på så sätt att vi kan ta kostnader som utförs av en specialist eller konsult på uppdrag av oss, vi kallar dessa medel för sprintar.

Här finns det otrolig variation på hur man finansierar sin utveckling. Det finns mjuka medel i form av bidrag och utlysningar, det finns lån och det finns tidiga investeringar. Vi stöttar er med att hitta den bästa lösningen för just er.

En sprint kan användas för att täcka en kostnad för till exempel IP, juridisk stöttning, ansökningar, verifiera teknik eller marknad m.m. Sprinten ska användas på så sätt att det ger din startup en ännu bättre förutsättning att lyckas.

Ja, du betalar för inkubationen som under den första avtalsperioden kostar 2 500 kr i månaden. Väljer du sedan att fortsätta inkubationen kostar resterande avtalsperioder 5 000 kr i månaden. I detta ingår affärsutveckling, tillgång till sprintmedel, kontorsplats med möteslokaler, tillgång till vårt nätverk av specialister, storbolag samt samarbetspartners.

Ja, vi stöttar alla våra startups att veta när det är lämpligt med en investering, vilken typ av investering och investerare samt hur man tar fram ett attraktivt investerings erbjudande. Vi har även investerare i vårt nätverk som vi kan koppla ihop dig med. Läs mer om hur vi arbetar med investering här

Create har varit verksamma sedan 2007 och har anställda med bred kompetens inom affärsutveckling och har själva bakgrund som entreprenörer. Vi älskar att få höra om nya lösningar från startups som vill göra skillnad i världen. Tillsammans ser vi till att din startup lyckas.

Förutom finansiering, gör vi mer för att din startup ska lyckas

Non-profit