STEP

Bygg team som växer snabbare och  attraherar mer kapital med STEP (Startup Team Entreprenurship Program)

VAD ÄR STEP?

STEP är ett skräddarsytt teamutvecklingsprogram för startups, baserat på forskning om entreprenörskap och psykologi, som stöttar uppbyggnad av högpresterande och välfungerande entreprenöriella team. Detta genom fokus på både individens och teamets utveckling. Programmet har utvecklat konkreta verktyg för att hjälpa startupteam att arbeta med beteendevetenskap, HR och självledarskap.

Ta kontakt med Veronika Luxemburg om du vill veta mer om STEP.

VERKTYG I STEP

Högpresterande och välfungerande team

Teamet är avgörande för om startups lyckas eller inte. STEP erbjuder verktyg för att skapa team med olika kompetenser, personligheter och bakgrunder som kompletterar varandra. ​​

Startup-kulturen i praktiken

Startup-kultur är mer än bara ett pingisbord i fikarummet. STEP utvecklar startups där varje individ hugger i där det behövs och alla hjälper till med det de kan. ​

Konflikthantering på riktigt

Startups byggs på förhoppningar och drömmar. När det är dags att möta verkligheten kan konflikter uppstå mellan grundare eller olika delar av teamet. STEP ger verktyg att lösa dessa.

Varför behöver du STEP i din startup?

Hittills har startups erbjudits affärsutveckling inom teknik ekonomi och marknadsföring, fokus på affärsplanen, men inte HR. Ett fungerande team är en av de viktigaste delarna för lyckas eller inte. Utifrån ett investerarperspektiv –  är teamet avgörande om företaget kommer att lyckas eller inte. 

En av de absolut viktigaste faktorerna för investerare är, förutom produkten, hur teamet bakom företaget fungerar tillsammans. Många entreprenörer tycker om att klona sig själva när de anställer, medan företag mår bäst av att ha olika kompetenser och personlighetstyper som kompletterar varandra. Create erbjuder därför ett teamutvecklingsprogram med skräddarsydda team-workshops : Startup Team Entrepreneurship Program, STEP. Vi använder forskningsbaserade verktyg för att hjälpa entreprenörer att växa och bygga framgångsrika team. 

Vägen till framgång går i genom att identifiera bolagens utmaningar, risker och möjligheter på kort och längre sikt och sedan applicera verktyg. På så sätt får vi fler entreprenörer att lyckas och fler team att göra verklighet av affärsidéer. Responsen från deltagande startups har varit fantastisk och företagen ser verkligen hur det bidrar till deras framgång. 

VÄRDEN SOM SKAPAS I STEP

Inkluderande rekryteringsstrategi

Startups i STEP får en rekryteringstrategi som utgår från deras behov, pains och möjligheter istället för att rekrytera på känsla. På så sätt byggs ett kompletterande lag istället för ett kompani av kloner.

Människor som trivs på jobbet

STEP hjälper till att upptäcka pains innan de blir problem. Vi ser hur trivseln och arbetsglädjen och prestationsnivån ökar, även under press, i de startups som som genomgått STEP-programmet. ​

Startup-team som arbetar som ett lag

Startups byggs på förhoppningar och drömmar. När det är dags att möta verkligheten kan konflikter uppstå mellan grundare eller olika delar av teamet. STEP ger verktyg att lösa dessa.

SKAPAT AV CREATE FÖR STARTUPS

När vi säger att vi tycker att teamet är en av de viktigaste delar i din startup så menar vi det. Så mycket att vi under 2007 bestämde oss för att ta fram ett helt eget program för utveckling av individen och teamet. Något som saknades över hela Sverige och kanske till och med världen.

Create utvecklade STEP för att vi såg ett behov av att stötta startups med teamutvecklingen på ett bättre sätt. Sagt och gjort tog Hanna Wiljebrand fram Sveriges främsta verktyg för teamutveckling för startups. Hanna är en av de bästa i Sverige på team-building och HR i startups. 2018 var hon finalist i utmärkelsen ”Sveriges HR-hjälte”. 

Idag jobbar hon hårt för att fler startups ska få tillgång till rätt verktyg för teamutveckling.

Hanna Wiljebrand utvecklade STEP för att Create såg ett behov av att stötta startups med teamutvecklingen på ett bättre sätt. Sagt och gjort togs Sveriges främsta verktyg för teamutveckling för startups fram. Hanna är en av de bästa i Sverige på team-building och HR i startups. 2018 var hon finalist i utmärkelsen ”Sveriges HR-hjälte”. 

Idag jobbar hon hårt för att fler startups ska få tillgång till rätt verktyg för teamutveckling.

...tror du inte på Hanna? Lita på forskarna då

Startups som deltagit i STEP lyckas i större utsträckning att attrahera kapital än andra, och växer dessutom fortare med större träffsäkerhet än andra, enligt den följeforskning som Lunds Universitet utfört på 70 founders och 22 startups. Du kan läsa hela deras rapport här.

Ansök till oss

* Vilket språk önskar du att vi kommunicerar med dig på?

Efter komplett ansökan kommer vi att kontakta dig inom några dagar. Create delar inte med sig av information till tredje part utan ert tillstånd. Genom att ladda upp uppgifter godkänner Ni att vi behandlar dem i enlighet med vår integritetspolicy.
Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)

Tipsa en vän om Create!

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats, vilket du accepterar genom att fortsätta att använda webbplatsen.

Apply to us

* Which language do you want us to communicate with you in?

After complete application, we will contact you within a few days. Create does not share information with third parties without your permission. By uploading information, you agree that we process them in accordance with our privacy policy.
Upload your pitchdeck (not mandatory). (max 20mb / file)

Ansök till SörmX

Endast fält med asterisk * är obligatoriska. Pitchdeck är inte obligatoriskt

Vilket språk önskar du att vi kommunicerar med dig på?*

Efter komplett ansökan kommer vi att kontakta dig inom några dagar. Create delar inte med sig av information till tredje part utan ert tillstånd. Genom att ladda upp uppgifter godkänner Ni att vi behandlar dem i enlighet med vår integritetspolicy.
Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)

Boka ett möte för mer information