STEP Startup Team

Bygg startup-team som växer snabbare
och attraherar mer kapital med STEP

STEP Startup Team är ett skräddarsytt teamutvecklingsprogram för startups, baserat på forskning om entreprenörskap och psykologi, som stöttar uppbyggnad av högpresterande och välfungerande entreprenöriella team. Detta genom fokus på både individens och teamets utveckling. Programmet har utvecklat konkreta verktyg för att hjälpa startupteam att arbeta med beteendevetenskap, HR och självledarskap. 

Våra verktyg i STEP Startup Teams

Högpresterande och välfungerande Team

Teamet är avgörande för om startups lyckas eller inte. STEP erbjuder verktyg för att skapa team med olika kompetenser, personligheter och bakgrunder som kompletterar varandra.

Startup-kultur i praktiken

Startup-kultur är mer än bara ett pingisbord i fikarummet. STEP utvecklar startups där varje individ hugger i där det behövs och alla hjälper till med det de kan.

Konflikthantering på riktigt

Startups byggs på förhoppningar och drömmar. När det är dags att möta verkligheten kan konflikter uppstå mellan grundare eller olika delar av teamet. STEP ger verktyg att lösa dessa.

Varför STEP Startup Team?

Hittills har startups erbjudits affärsutveckling inom teknik ekonomi och marknadsföring, fokus på affärsplanen, men inte HR. Ett fungerande team är en av de viktigaste delarna för lyckas eller inte. Utifrån ett investerarperspektiv –  är teamet avgörande om företaget kommer att lyckas eller inte. 

En av de absolut viktigaste faktorerna för investerare är, förutom produkten, hur teamet bakom företaget fungerar tillsammans. Många entreprenörer tycker om att klona sig själva när de anställer, medan företag mår bäst av att ha olika kompetenser och personlighetstyper som kompletterar varandra. Create erbjuder därför ett teamutvecklingsprogram med skräddarsydda team-workshops : Startup Team Entrepreneurship Program, STEP. Vi använder forskningsbaserade verktyg för att hjälpa entreprenörer att växa och bygga framgångsrika team. 

Vägen till framgång går i genom att identifiera bolagens utmaningar, risker och möjligheter på kort och längre sikt och sedan applicera verktyg. På så sätt får vi fler entreprenörer att lyckas och fler team att göra verklighet av affärsidéer. Responsen från deltagande startups har varit fantastisk och företagen ser verkligen hur det bidrar till deras framgång. 

 

Värden som skapas i STEP Startups

Inkluderande Rekryteringsstrategi

Startups i STEP får en rekryteringstrategi som utgår från deras behov, pains och möjligheter istället för att rekrytera på känsla. På så sätt byggs ett kompletterande lag istället för ett kompani av kloner.

Människor som trivs på jobbet

STEP hjälper till att upptäcka pains innan de blir problem. Vi ser hur trivseln och arbetsglädjen och prestationsnivån ökar, även under press, i de startups som som genomgått STEP-programmet.

Startup-team som Jobbar som ett lag

Ett team är jobbar inte som ett lag per automatik. STEP flyttar lagbyggandet bort från fall-övningar på en kursgård till startupsens vardag. På så sätt byggs lag som trivs och jobbar effektivt tillsammans.


Trust her, she knows what she's doing

Hanna Wiljebrand har utvecklat programmet Startup Team Entrepreneurship Program, ett skräddarsytt verktyg för startups. Hon är en av Sveriges främsta experter på team-building och HR i startups. 2018 var hon finalist i utmärkelsen ”Sveriges HR-hjälte”. 

Hanna har en bakgrund som beteendevetare och rekryteringskonsult på storbolag. Idag arbetar hon  dagligen på Create med att ge startups coachning inom såväl HR som affärsutveckling. Kontakta Hanna om du vill veta mer om STEP. 

Hanna färg

Hanna Wiljebrand

HR-Affärsutvecklare

E-post: ­hanna@create.se
Telefon:+46 (0) 73 969 00 60

...tror du inte på Hanna? Lita på forskarna då

Startups som deltagit i STEP lyckas i större utsträckning att attrahera kapital än andra, och växer dessutom fortare med större träffsäkerhet än andra, enligt den följeforskning som Lunds Universitet utfört på 70 founders och 22 startups. Du kan läsa hela deras rapport här

Ansök till oss

* Vilket språk önskar du att vi kommunicerar med dig på?

Efter komplett ansökan kommer vi att kontakta dig inom några dagar. Create delar inte med sig av information till tredje part utan ert tillstånd. Genom att ladda upp uppgifter godkänner Ni att vi behandlar dem i enlighet med vår integritetspolicy.
Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)

Tipsa en vän om Create!

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats, vilket du accepterar genom att fortsätta att använda webbplatsen.

Apply to us

* Which language do you want us to communicate with you in?

After complete application, we will contact you within a few days. Create does not share information with third parties without your permission. By uploading information, you agree that we process them in accordance with our privacy policy.
Upload your pitchdeck (not mandatory). (max 20mb / file)

Ansök till SörmX

Endast fält med asterisk * är obligatoriska. Pitchdeck är inte obligatoriskt

Vilket språk önskar du att vi kommunicerar med dig på?*

Efter komplett ansökan kommer vi att kontakta dig inom några dagar. Create delar inte med sig av information till tredje part utan ert tillstånd. Genom att ladda upp uppgifter godkänner Ni att vi behandlar dem i enlighet med vår integritetspolicy.
Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)

Boka ett möte för mer information