Kickstarta din startup i Sörmland med SörmX

Vill din startup hitta investerare, bygga för hållbar tillväxt och skala upp affären?

Kickstarta din startup i Sörmland med SörmX och förvärva den kunskap du behöver för att lyckas. Dessutom får du möjlighet att pitcha för investeringar från Sörmlandsfondens änglar. Bäst av allt är att det är helt gratis för deltagande startups. 

Vem är du, vem är vi, kan vi få kontakt nu?

Vi letar efter dig som har en innovativ idé, driver en startup på kvällar och helger, vill knoppa av en smart idé från ett befintligt företag eller som redan driver en startup på heltid. Du finns i Sörmland eller ser Sörmland som rätt plats att etablera dig i och växa från. Det enda som  behövs är en sista puff för att komma igång, och kanske kontakter och kapital. Vi erbjuder dig möjligheten att kickstarta din startup i Sörmland med SörmX.

Create har över 10 års erfarenhet av att affärsutveckla innovativa startups, och några av dem har börsintroducerats, är prisade på DI startup-tour och har expanderat både nationellt och internationellt. 

Delta i SörmX genom att anmäla dig genom det formulär du når genom att klicka på knappen ovan, eller de kontaktuppgifter som finns längre ner på sidan. 

Varför?

Bakom varje framgångsresa finns en oglamorös start. Apple, Google, Amazon och Microsoft började alla i ett garage. De är idag världens 4 högst värderade företag. Vi hoppas och tror att nästa unicorn finns i ett garage i Sörmland.

Hur?

Tillsammans med våra partners anordnar vi därför varje år ett för-inkubationsprogram, en testdrive, för sörmländska startups i tidig fas. Create är en av Sveriges främsta affärsinkubatorer, som vanligtvis kräver att startups är står redo att gå in på marknaden och har ett team på plats. De kraven finns inte i SörmX, där vi istället tittar på den långsiktiga potentialen.

Vad?

Vi hjälper dig kickstarta din startup i Sörmland med SörmX. Här får ni som founders möjligheten att delta i workshops och lyssna på inspirerande föreläsningar om hur ni kan bygga er startup till ett stort framgångsrikt företag. Ni får verktyg för att sätta ihop rätt team, hitta rätt affärsmodell och hur ni kan skala upp ert erbjudande. Dessutom får ni en coach som under några månader hjälper er att hitta en väg till era mål.

Programmet avslutas med en möjlighet att pitcha för Sörmlandsfonden och deras anslutna änglar. Det är en möjlighet för dig och din startup – inte bara att få en investering, utan också att testa din affärsidé på några av Sveriges mest erfarna investerare.

Träffar i SörmX 2020

Lunch till lunch Mariefred 26/3 -27/3

Under vårt första meetup får du verktygen för att bygga ditt team för teknisk utveckling, framgångsrikt sälj och investeringar. Dessutom får du insikt i hur du bygger och skalar din affär för att bidra till att skapa en hållbar värld, miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

Heldags-meetup
Lasätters Gård 24/4

Under detta pass får du lära dig hur du skyddar din teknologi och vad som gäller inom immaterialrätt. Vi bjuder också på tips om hur affärsänglar, investerare och VC-fonder tänker och vad som är skillnaden mellan dem.Sen kommer ni få verktyg för hur ni kan sätta ett värde på er startup i mötet med dessa.

Heldagsfinal i Eskilstuna 28/5

Boom. Det här är finalen. Här får du pitcha inför några av Sörmlandsfondens affärsänglar och om de gillar vad de ser kan du gå därifrån med en investering i din startup. Dessutom utser vi den vinnare som får en plats hos Create Business Incubator och därigenom får ta del av affärsutveckling.

Föreläsare på SörmX 2020

Kan jag verkligen driva en framgångsrik startup från Sörmland?

Det är klart du kan. Med en timme till Stockholm, två timmar till Göteborg och en internationell flygplats nästgårds har du nära till allt samtidigt som du slipper storstadshetsen och stockholmshyrorna. I Sörmland finns dessutom lokalt engagerade investerare och ett jordnära företagsstödssystem. Utan att peka finger mot någon vore det nästan dumt att driva startups någon annanstans. 

”SörmX gav oss en rejäl energiinjektion som kom precis i rätt tid för vårt bolags utveckling. Vi fick skarp kompetens serverad på ett bräde i ett inspirerande sammanhang där vi träffade andra startups i samma situation som oss. Möjligheten till direktkontakt med Sörmlands nätverk av investerare har varit ovärderlig för vår fortsatta resa.”
Maria Bauer, VD Framvik Produktion
Vinnare av SörmX 2019


Osäker på om SörmX 2020 är för dig?

Då borde du verkligen kontakta Oskar Mineur eller Marie Gillstam. Det är bara att pinga dem med alla möjliga och omöjliga frågor du har om SörmX i synnerhet och innovationsstödssystemet i Sörmland i allmänhet.

De kan peka dig åt rätt håll, men vi hoppas förstås att det är hos oss. Om du är en riktig go-getter kan du förstås ansöka direkt, så får du chansen att kickstarta din startup i Sörmland med SörmX.

Oskar M

Oskar Mineur

SörmX-ansvarig Create

E-post: ­oskar@create.se
Telefon:+46 (0) 73 380 26 03

MG_SörmX

Marie Gillstam

Projektledare

E-post: ­marie@katec.se
Telefon:+46 (0)70 595 57 16

Våra partners i SörmX 2020

Boka ett möte för mer information

Ansök till oss

* Vilket språk önskar du att vi kommunicerar med dig på?

Efter komplett ansökan kommer vi att kontakta dig inom några dagar. Create delar inte med sig av information till tredje part utan ert tillstånd. Genom att ladda upp uppgifter godkänner Ni att vi behandlar dem i enlighet med vår integritetspolicy.
Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)

Tipsa en vän om Create!

Apply to us

* Which language do you want us to communicate with you in?

After complete application, we will contact you within a few days. Create does not share information with third parties without your permission. By uploading information, you agree that we process them in accordance with our privacy policy.
Upload your pitchdeck (not mandatory). (max 20mb / file)

Ansök till SörmX

Endast fält med asterisk * är obligatoriska. Pitchdeck är inte obligatoriskt

Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)