DIN IDÉ FÖR EN BÄTTRE VÄRLD!

Utökad ansökningsperiod!

Senast 11 februari vill vi ha din ansökan.

Ansök till SörmX 2022

Vad är SörmX?

Det har inte undgått någon att världen står inför stora samhällsutmaningar som ibland kan kännas övermäktiga. Men vi tror att vi tillsammans klarar det genom att skapa innovativa och hållbara lösningar på ekonomiska, sociala och ekologiska problem.

Vi är övertygade om att Sörmland kryllar av idéer och företagsamma människor beredda på att utvecklas till något stort. En mylla full av frön som ligger och väntar på rätt förutsättningar för att förvandlas till blomstrande företag som bidrar till en bättre värld. Vi vill vara drivhuset som hjälper till att sparka igång växtprocessen. 

Låt oss släppa liknelsen med växter innan vi trasslar in oss i beskrivningar av fotosyntesen och kemiska bindningar. Det är trots allt inte där vi sitter på expertkunskap. Däremot har vi koll på det mesta när det gäller att ta din idé vidare till något större. Vi vet vad du behöver för att på allvar komma igång med din startup. Därför skapade vi SörmX.

Du har antagligen massor av frågor. Hur ser jag till att min affärsmodell är hållbar? Hur hittar jag finansieringen för företagsstarten? Hur pitchar jag min idé? Hur tänker en investerare? 

Vi fyller SörmX med kunskap som ger dig svar. Programmet kryddas sedan med vårt nätverkskapital. Flera av våra tidigare deltagare har skaffat sig teammedlemmar, styrelseledamöter eller Investerare via SörmX.

Vem är du?

SörmX vänder sig till dig som har påbörjat din startupresa och som behöver provtrycka din affärsidé i skarpt läge. Din idé behöver inte vara färdig men det ska finnas ett koncept, en prototyp eller något konkret som kan visas upp mot en potentiell kund. Vi ser gärna att ni är flera i teamet men insikten om att du behöver bygga ett team räcker långt. 

Vi söker nu efter Sörmlands mest lovande affärsidéer och team och har tio platser att fylla. Programmet är kostnadsfritt men kräver ditt engagemang och deltagande på våra träffar. SörmX verkar för Sörmland, därför måste ditt blivande företag ha någon koppling till regionen. Vi ser gärna ansökningar från andra delar av landet, så länge Sörmland är en del av ekvationen. 

Så, vad väntar du på? Ansök nu!

SörmX arrangeras av Almi, Create, Katec och Sörmlandsfonden.

Frågor & svar

Till dig/er som har en affärside som har stora ambitioner och som vill verka för att lösa någon av de stora samhällsutmaningar vi står för. Du behöver inte tänka att du ska lösa hela problemet utan snarare att du har en pusselbit i den flora av lösningar som måste skapas för att vi ska klara målsättningarna fastställda i de Globala målen.

Läs mer på www.globalamalen.se

Du bör ha kommit förbi idéstadiet och ha en påbörjad prototyp eller liknande som du kan visa upp mot en potentiell kund. Du behöver inte ha startat ett AB, men bör planera att göra så inom det närmsta halvåret.

Nej inte i kronor.  Däremot behöver ni lägga in en hel del tid i programmet. 

Räkna med minst 10 timmar i veckan under 4 månaders tid. Det är därför viktigt att du skapar utrymme,  för att kunna delta aktivt.

Det beror på hur mycket energi ni lägger på SörmX. Ju mer energi ni puttar in desto mer ni får ni ut av det. I övrigt så bygger vi SörmX på en mix av kunskap från externa experter, coachning och nätverk av kompetenser som vi tror ni behöver för att fortsätta utvecklas. Vår förhoppning är att ni efter programmet har skapat en bra beslutsgrund för:  vilken målgrupp ni bör rikta in er på,   vilken affärsmodell(er) ni bör fortsätta utveckla, hur mycket pengar ni behöver och hur ni ska  skaffa er startkapitalet. Förutom det kommer ni få med er ökade insikter om vilken hållbarhetspotential ni sitter på vilka immateriella tillgångar ni behöver hålla koll på och hur ni gör en riktigt säljande pitch.

Kika på programmet på webbsidan så får du ämnesområden som vi har fokus på. Sen har alla Startups en individuell resa att göra och därför kommer det också vara lite olika innehåll för varje enskilt bolag/idébärare..

Vi antar 10 bolag/idébärare och tidigare har det varit ca 25 personer som gått programmet. Därtill så är det ca 25 coacher, experter och investerare som deltar i programmet.

Program

Urval ur programmet 2022

Förstå din marknad

Skydda dina tillgångar

Hitta din hållbarhetsprofil

Skapa ett högpresterande team

Hitta rätt finansiering för din start! 
(Lån, Crowdfunding Offentliga bidrag, Sweet equity)

Pitcha din idé

Hur tänker en investerare?

Möt Finansierings- och investerarpanelen

Förstå din marknad 
Skydda dina tillgångar
Hitta din hållbarhetsprofil

Skapa ett högpresterande team
Hitta rätt finansiering för din start! 
(Lån, Crowdfunding Offentliga bidrag, Sweet equity)

Pitcha din idé
Hur tänker en investerare? 
Möt Finansierings- och investerarpanelen

10 mars
Kickoff

09.00–16.00
Fysisk träff

17 mars
Digimeetup

08.30–12.00

7 april
Digimeetup

08.30–12.00

5 maj
Digimeetup

08.30–12.00

2 juni
Final

09.00–16.00
Fysisk träff

Det är vi som gör SörmX
tillsammans med er

Charlotte
Göthberg

Moderator
Eventansvarig
Programmakare
Specialist – Presentationsteknik

Oskar
Mineur

Projektledare
Partneransvarig
Programmakare
Specialist – Sustainability

Marie
Gillstam

Headhunter/Rekryterare
Huvudcoach – SörmX-bolag
Specialist – Innovation

Christian
Brantö

Huvudansvarig program
Specialist – Förstå din marknad

Alumner

Ocean Lover

WRun AB
wrun-ab.com

Lundin & Lundin, Oreloop
oreloop.se

Vetportalen AB
vetportalen.se

Jordnära Mat
jordnaramat.com

Hempster AB
hempster.se

Framvik AB
framvik.com

Equused AB
equused.se

Re:eat AB
reeat.se

Digifut Solutions AB
brite.jobs

Irriot AB
irriot.com

Ansök till oss

* Vilket språk önskar du att vi kommunicerar med dig på?

Efter komplett ansökan kommer vi att kontakta dig inom några dagar. Create delar inte med sig av information till tredje part utan ert tillstånd. Genom att ladda upp uppgifter godkänner Ni att vi behandlar dem i enlighet med vår integritetspolicy.
Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)

Tipsa en vän om Create!

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats, vilket du accepterar genom att fortsätta att använda webbplatsen.

Apply to us

* Which language do you want us to communicate with you in?

After complete application, we will contact you within a few days. Create does not share information with third parties without your permission. By uploading information, you agree that we process them in accordance with our privacy policy.
Upload your pitchdeck (not mandatory). (max 20mb / file)

Ansök till SörmX

Endast fält med asterisk * är obligatoriska. Pitchdeck är inte obligatoriskt

Vilket språk önskar du att vi kommunicerar med dig på?*

Efter komplett ansökan kommer vi att kontakta dig inom några dagar. Create delar inte med sig av information till tredje part utan ert tillstånd. Genom att ladda upp uppgifter godkänner Ni att vi behandlar dem i enlighet med vår integritetspolicy.
Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)

Boka ett möte för mer information