Hållbar energi

Hållbar energi till alla

Ett av våra prioriterade hållbarhetsmål är att stötta startups med en nydanande innovation eller en innovativ affärsmodell inom det globala målet ”Hållbar energi till alla”.

85 % av energiproduktionen är fossil och behöver ersättas. Genom att göra det kan vi nästan halvera våra koldioxidutsläpp. Vi letar därför efter startups som bygger framtidens teknik inom bränsleframställning, energiproduktion och energiöverföring.

Eftersom vi tror på att vi måste hushålla med jordens resurser letar vi dessutom startups inom allt från effektivare energisystem, automation, till digital distribution och hållbara transportsystem.

De fattigaste områdena i världen är de som inte är elektrifierade. De saknar tillgång till energi för att de är fattiga, de är fattiga för att de saknar tillgång till energi. Det är en ond cirkel vi vill bryta genom att hjälpa de entreprenörer som har idéer om har innovationer som gör dagens teknik billigare och de som kommit fram med ny teknik för att framställa ekonomiskt överkomlig energi.

Create Business Incubator har kontor i Eskilstuna och Västerås. I Eskilstuna finns Energimyndigheten, en myndighet vars ansvar det är att driva omställningen till hållbar produktion och konsumtion för ett fossilfritt samhälle. I kommunen byggs Energy Evolution Center, som ska bli en mötesarena för aktörer som vill bidra till att minska miljöpåverkan och energianvändning.

Västerås är sedan slutet på 1800-talet det industriella navet för energi- och kraftteknik i Sverige. Kommunens exportvärde inom energi uppgår årligen till 25 miljarder svenska kronor enligt Business Sweden. I staden har globala aktörer som ABB, Westinghouse och Voith omfattande verksamhet.

Vi har bland annat affärsutvecklat Sally R, som använder rymdteknik för ventilationssystem och därigenom ger både bättre luft såväl som mindre klimatbelastning. De vann Årets Innovatör på Guldstänk 2018 och återfinns på tidningarna Affärsvärlden och Ny Tekniks lista över de 33 hetaste tech-startupsen i Sverige. Vi gillar att göra skillnad för startups som gör skillnad.

Ansök till oss

* Vilket språk önskar du att vi kommunicerar med dig på?

Efter komplett ansökan kommer vi att kontakta dig inom några dagar. Create delar inte med sig av information till tredje part utan ert tillstånd. Genom att ladda upp uppgifter godkänner Ni att vi behandlar dem i enlighet med vår integritetspolicy.
Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)

Tipsa en vän om Create!

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats, vilket du accepterar genom att fortsätta att använda webbplatsen.

Apply to us

* Which language do you want us to communicate with you in?

After complete application, we will contact you within a few days. Create does not share information with third parties without your permission. By uploading information, you agree that we process them in accordance with our privacy policy.
Upload your pitchdeck (not mandatory). (max 20mb / file)

Ansök till SörmX

Endast fält med asterisk * är obligatoriska. Pitchdeck är inte obligatoriskt

Vilket språk önskar du att vi kommunicerar med dig på?*

Efter komplett ansökan kommer vi att kontakta dig inom några dagar. Create delar inte med sig av information till tredje part utan ert tillstånd. Genom att ladda upp uppgifter godkänner Ni att vi behandlar dem i enlighet med vår integritetspolicy.
Ladda upp pitchdeck (max 20mb / fil)

Boka ett möte för mer information