Prindit på Gasellsprånget i Västerås

När Dagens Industri anordnade Gasellsprånget i Västerås i onsdags stod Create-bolaget Prindit på scen. Digitalisering ställdes mot brandsäkerhet när företaget duellerade mot Sprinklerbolaget. Ett svårt val tydligen för det blev oavgjort och båda bolag röstades vidare till nästa steg i tävlingen. Här följer en kort resumé av artikeln i Dagens Industri.

”Hur många här har varit med om ett projekt som dragit ut på tiden?” inledde Stefan Cedergren, vd för Prindit, sin presentation.

Det blev ett enhälligt bifall från de cirka 150 i publiken på Elite Stadshotell i Västerås.

Prindit är en avknoppning från forskningsinstitutet SICS i Västerås och grundades i oktober i fjol. Företaget erbjuder en molnbaserad tjänst som hjälper organisationer att ta tempen på hur samarbetet fungerar i grupper. Genom att medarbetarna svarar på frågor via molnet kan organisationer få löpande återkoppling på temperaturen inom gruppen.

Bristande ledarskap i en organisation på 30 personer kostar 2,9 miljoner kronor per år enligt Arbetsmiljöverket. Med vår tjänst kan personalen själva hjälpa till att hitta utmaningarna, sa Stefan Cedergren.

”Digitalisering handlar för mig om tillgång till data, att skapa ny information och ny kunskap. Ambitionen är i förlängningen att kunna förutsäga vart åt ett projekt bär. Till exempel att kunna förutsäga en försening tre veckor innan den är ett faktum”, sa Stefan Cedergren.

Om du är prenumerant på Dagens Industri kan du läsa hela artikeln här.

Bilden är fräckt stulen från Prindits Twitter.