Omikai tar in rikskapital för internationell expansion

Creates alumnbolag Omikai vill förändra tryckeriindustrin och tar in riskkapital till första steget i bolagets internationella expansion.

Almi Invest och affärsänglar med bakgrund från affärssystemjätten IFS har gått in med 2 miljoner kronor i Omikai. En startup från Västerås som har utvecklat en molntjänst för bolag som sysslar med grafisk industri, som tryckerier och reklambyråer. Företaget hjälper till med både e-handel, administration och beslutstöd.

Bolagets system har en stor tillväxtpotential på en global marknad, säger Allan Asp, investeringschef på Almi Invest.

Pengarna kommer företaget använda till produktutveckling, samt till att växa utanför Sverige.

“Det här är första steget i en serie av satsningar. Vi räknar med att ta in mer pengar längre fram. Nu ska vi börja med att fokusera på norra Europa genom att bygga upp partnernätverk och hitta ambassadörer för oss i andra länder”, säger bolagets vd Mathias Erlandsson.

Allan Asp, investeringschef på Almi invest, säger i ett uttalande att bolaget har en stor tillväxtpotential på en global marknad.

“Det är ett bolag som drivs av passionerade entreprenörer med en perfekt kombination av kompetens och nytänkande i en konservativ bransch som behöver ett digitalt skifte”.

Bolaget grundades för fyra år sedan och gick in i företagsinkubatorn Create Business Incubator för att vässa affärsmodell och förbereda sig för en tillväxtresa.

Läs artikel på Breakit här.

Inläggstaggar: