Ny vd till Create Business Incubator

Rolf Springfeldt blir ny vd på Create Business Incubator. Rolf är utbildad inom Industriell Marknadsföring från Uppsala universitet och har bland annat tidigare erfarenhet som Avdelningschef på Trafikverket ICT. Han har även erfarenhet i ledande positioner inom it-outsourcingaffärer samt lång erfarenhet av arbete som interimchef/vd på flertalet tillväxt och start up bolag. Rolf påbörjar sin tjänst som vd för Create den 1a september.
Tidigare vd, Erik Asph Hennerdal, avslutade sin femåriga tjänst på inkubatorn i juni månad för att påbörja en ny roll hos Energimyndigheten. Under de åren har inkubatorn mognat och blivit en av de fem bästa i Sverige.

– Det är superhäftigt att få gå in i det västmanländska och sörmländska innovationssystemet. Jag har stor respekt för det arbete som har lagts ner på Create – man blir inte rankad som topp 5 i Sverige för att man har chansat man blir det för att man är bra. Det fyller mig med respekt inför uppdraget, Säger Rolf Springfeldt.

– Det är en glädje att välkomna Rolf som ny vd för Create. Rolf har en bred yrkesmässig erfarenhet som ledare från det privata näringslivet samt statligt verk, liksom erfarenhet av att leda inkubator/start up verksamheter. Vi är övertygade om att Create, med Rolf som vd, kommer att kunna utvecklas vidare som en av Sveriges främsta inkubatorer, säger Caroline Drabe, styrelseordförande, Create

– Just nu ser jag mest fram emot att träffa teamet och lära känna mina nya arbetskollegor. Jag har redan bekantat mig med bolaget Create och nu ska jag få träffa de individer som faktiskt skapat det. Eftersom jag i tidigare roller som interimchef/vd varit in och ut i flera bolag har jag som rutin att inte gå in i möten med några särskilda förväntningar. Därför lämnar jag ett stort utrymme för individerna att bidra till kartbilden innan jag börjar skapa mig en egen uppfattning, säger Rolf Springfeldt.

Kontakt:
rolf.springfeldt@create.se
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

Inläggstaggar: