Internationaliseringsprogram för Creates startups

Att redan från start ha siktet inställt på en internationell marknad är en framgångsfaktor för företag med tillväxtambitioner. Sverige fortsätter att få toppresultat för sin blomstrande tech-scen och innovation. Men även i en digital och uppkopplad värld är byggandet av en internationell verksamhet ganska komplex.

Create har inlett ett samarbete med Business Sweden för att på bästa sätt stötta sina startups och förbereda dem för en internationell marknad redan från start. Under hösten anordnas därför det första Acceleratorprogramet LEAP specifikt för Creates startups. Ambitionen är att programmet ska bli en stående del av Creates inkubatorprocess.

Programmet kommer innehålla tre workshops och fem coachnings-sessioner under två månaders tid. Efter genomgånget program har entreprenörerna en personlig accelerationsplan med handfasta rekommendationer för hur deras marknadsintroduktion kan gå till. Första träff är den 27 november.

– Sverige är ett världsledande land när det kommer till innovation. Vår blomstrande tech och startup-scen ligger i topp i internationella undersökningar, men den globala konkurrensen är hård och vi behöver stödja våra svenska företags internationalisering. Business Swedens nya initiativ Going Global är anpassat för just innovativa och snabbväxande företag med hela världen som marknad, säger Ylva Berg, vd på Business Sweden i ett pressmeddelande.

För mer information kring Creates och Business Swedens LEAP-program, kontakta Erik Jonuks, affärsutvecklare på Create.

Läs mer om LEAP-programmet här