Hockeystjärnan Mattias Weinhandl investerar i Wopify

Hockeystjärnan Mattias Weinhandl gör ny startupinvestering och satsar denna gång på Västerås-baserade Createbolaget Wopify. Investeringen ska hjälpa Wopify att få klart sin rekryteringstjänst.

För Sveriges sportnördar är Mattias Weinhandl framför allt känd för sin framgångsrika hockeykarriär. Men i startupvärlden har han på senare år seglat upp som en av Östra götalands mest aktiva affärsänglar. Nu har han gjort ytterligare en investering, den här gången inom rekrytering. Wopify från Västerås har fått in 1 miljon kronor i riskkapital. Bolaget har tagit fram en särskild AI-driven jobbmatchningsapp.

– Wopify skapar ett stort värde för företag genom att samla allt under ett och samma tak, samtidigt som Wopify ger ett mer pricksäkert urval i rekryteringsprocessen med bolagets algoritmer och intelligens. Det leder till en 100 procent värderingsfri urvalsprocess. Detta till skillnad från den mänskliga faktorn där många beslut tas på magkänslan, säger Mattias Weinhandl i en intervju med Breakit.

Förutom Mattias Weinhandl har bolaget även offentliggjor att bettingbolaget Expekt.com:s tidigare vd Christian Rajter investerat.

Investeringsrundan är Wopifys första såddrunda. Pengarna ska framförallt användas till att utveckla själva tjänsten. I dagsläget har bolaget fyra heltidsanställda.

– Tjänsten är lanserad nu men fortfarande i beta. Vi har 200 bolag som är med och testar tjänsten, säger Fahrim Sharinzade, medgrundare och vd på Wopify.

De 200 testkunderna har bolaget fått in genom ett samarbete från Västerås Science Park och Karriär Västmanland.

Wopify stöttas även av samverkansprojektet Växtzon där nio företagsinkubatorer och science parks i Östra Mellansverige samverkar för att fler företag ska växa och nå en omsättning på 100 miljoner kronor.

Inläggstaggar: