Creates alumnbolag Racefox lanserar ny innovation för löpteknik i samband med TCS Lidingöloppet

Racefox som sedan starten 2014 riktat in sig på längdskidåkning har nu lanserat en innovation på löpning och gör detta i samband med TCS Lidingöloppet. Racefox innovation bygger på forskning från Kungliga Tekniska Högskolan och forskningsinstitutet SICS Swedish ITC.

Företaget lanserar nu en avancerad rörelseanalys bestående av en rörelsesensor som fästs över bröstet och sedan kopplas till en app. Appen ger i sin tur dig som användare digital coachning rakt i örat i realtid så att du – mitt under löprundan – får veta när tekniken sitter eller när den brister. Vi på Create blir stolta och tycker att innovationen som andas hållbarhet i form av att den hjälper dig undvika steg som kan skada kroppen i träningen samt att den främjar motion är fenomenal!

För sin produkt på skidåkning har bolaget lyckats ta sig med på 33-listan två år i rad. Racefox används av flera tusen svenska skidåkare och har blivit Vasaloppets officiella app. Det visade sig att Vasaloppsdeltagare som tränat med Racefox åkte i snitt en hel timme fortare än året innan och klättrade i snitt 700 placeringar på resultatlistan.

– Det vi lärt oss under fem år med skidåkning har vi tagit med oss i utvecklingen av Racefox för TCS Lidingöloppets löpare. Vi ser fram emot resultaten med spänning, säger Magnus Jonsson, vd på Racefox.

– Vi ser att Racefox kan hjälpa våra löpare i TCS Lidingöloppet att nå sin fulla potential. Det känns mycket inspirerande att använda modern teknik för att förbättra något så traditionellt som löpning, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare på Lidingöloppet.

Vill du veta mer om racefox eller öka din prestation med hjälp av deras innovation?
Racefox Lidingöloppet är en tjänst som kostar 199 kronor per månad. Tjänsten tecknas på Racefox.se men den kan nu även köpas till kampanjpris direkt på Lidingöloppets hemsida tillsammans med din startplats.

Om Racefox

Racefox analyserar dina rörelser och berättar i realtid hur du effektiviserar din löpning. Du blir snabbare och minskar risken för skador på samma gång. Effekterna av Racefox Run märks redan efter fyra träningspass – och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller en mera erfaren löpare. Racefox Run anpassar träningen till just din nivå. Genom ett smartbälte och en app till din smartphone kommer du igång på några minuter.

Om TCS Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet som arrangeras av IFK Lidingö Skid- & Orienteringsklubb samt IFK Lidingö Friidrottsklubb arrangerar förutom TCS Lidingöloppet, även TCS Lidingöloppet 15, Rosa Bandet-loppet, Lidingö På Gång, TCS LidingöRuset, TCS LidingöRullet, TCS Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet under Lidingöloppshelgen den 22-24/9 2017. Utöver det arrangerar organisationen även Vårhelgen 4-6/5 2018 med Lidingöloppet Ultramaraton, Vårmilen och Lidingöloppet MTB. Övriga året arrangeras också Blodomloppet (i Stockholm) och Lidingöloppet on Tour. Under 2014 arrangerades även Europas största millopp Stockholm Tunnel Run. 2017 arrangerades Stockholm Tunnel Run Citybanan för 33159 löpare.
Kontaktuppgifter:

Racefox
Magnus Jonsson, grundare och VD
magnus@racefox.se
070-322 75 78

Lidingöloppet
Tomas Hoszek
press@lidingoloppet.se
070-513 44 88

Inläggstaggar: