Creates alumnbolag Prindit till Serendipity Challenge

Creates Alumnbolag Prindit är ett av de 50 utvalda bolagen som får delta i Serendipity Challenge den 3-5 juli under Almedalsveckan. Tävlingen som är öppen för bolag från hela Norden och inom alla branscher söks årligen av hundratals bolag och konkurrensen är mycket hög. Första pris är ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen som reser till Silicon Valley.

– Årets finalfält är det starkaste och bredaste hittills. Alla bolag har potential eller är på god väg att revolutionera sina respektive industrier och många har redan hunnit få fäste internationellt vilket är ett kvitto på innovationskraften bland nordiska entreprenörer, säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef för Serendipity Challenge.

Prindit är ett enkelt digitalt organisationsverktyg. Den AI-baserade tjänsten mäter, analyserar och identifierar i realtid om till exempel ett projekt riskerar att bli försenat och pekar ut vad som hindrar en organisation från att bli mer innovativ. Tjänsten rekommenderar åtgärder som skapar delaktighet, motivation och engagemang på alla nivåer i organisationen. Prindit har idag 30 betalande kunder runt om i Europa och ingick i Creates Incubatorprogram mellan 2015 och 2016.

– Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över att bli utvalda som ett av 50 hetaste framtidsbolagen i norden, dessutom i tuff konkurrens och med väldigt fina bolag som vi nu blir jämförda med. Det är inte bara vi som tror på ett enkelt digitalt organisationsverktyg som genom mätning och avancerad analys skapar insikter för delaktighet, motivation och engagemang på alla nivåer i en organisation. Det är ett erkännande att det vi jobbar hårt med är viktigt för framtiden. Vi är på rätt väg, säger Anders Wikström, Chief Innovative Officer, Prindit.

Läs mer om Prindit och hur ditt företag kan använda tjänsten på www.prindit.com

Prindit stöttas även av samverkansprojektet Växtzon där nio företagsinkubatorer och science parks i Östra Mellansverige samverkar för att fler företag ska växa och nå en omsättning på 100 miljoner kronor.

Uppdatering:

Prindit vann välförtjänt det prestigefyllda priset Publikens Pris!

Om tävlingen
Serendipity Challenge är en entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag. En expertpanel väljer ut 50 bolag bland de hundratals inkomna ansökningarna, som tar sig till finaldagarna under Almedalsveckan. 24 av bolagen kommer i en delfinal att få pitcha inför en jury bestående av välrenommerade svenska investerare, entreprenörer och innovationsexperter som sedan korar ”Årets startupbolag” respektive ”Årets tillväxtbolag”. Finalen avgörs på Industriområdet, Sankt Hansgatan/Trappgränd, Visby tisdagen den 4 juli. www.serendipitychallenge.se