Petter Stordalen och Food2Change

Create inbjudna när superentreprenören Petter Stordalen besökte Västerås

Den 7 mars anordnade Comfort Hotel i Västerås en affärslunch med den norska superentreprenören Petter Stordalen där 10 utvalda personer fick sitta ner med Petter och bolla affärsidéer, diskutera, filosofera och inspireras. Samt få några tips på vägen.

Med en agenda fokuserad på nytänk och entreprenörskap, likaväl som stora idéer och ambitioner, hade Creates bolag en given plats vid bordet. Pia Nilsson från HR2 Systems, Rikard Lundgren från Food2Change och Fredrik Edström från Sally R var bara några av alla grymma entreprenörer som var inbjudna.

Det är människorna bakom innovationerna som avgör om idén kommer att lyckas eller inte.

Petter Stordalen äger genom sitt företag Nordic Choice Hotels omkring 190 hotell med nära 14 000 anställda. Han är en passionerad investerare, fastighetsutvecklare och entreprenör som brinner för miljö och hållbarhetsfrågor. På frågan vad hans egna erfarenheter som entreprenör har lärt honom som han vill skicka med entreprenörerna så lyfter han särskilt fram tre delar:

1. Ge aldrig upp! Att vara entreprenör är att möta utmaningar, att resa sig upp igen och igen och igen. Det är inte förrän vi ger upp som vi har misslyckats.

2. Det är inte de bästa idéerna som lyckas och det är inte de smartaste innovationerna. Utan det är människorna bakom innovationerna som avgör om idén kommer att lyckas eller inte. En grundare som vågar anställa personer som är bättre än den är i sig själv är de som kommer att lyckas!

3. Entreprenörskap som blomstrar i en organisation handlar om att leva kultur. Det börjar med passionerade grundare, men det räcker inte. Det behövs att alla i teamet tar ansvar och ”lever kulturen”.

Create STEP är ett teamutvecklingsprogram för startups

 

Petter Stordalen

Creates Hanna Wiljebrand hade möjligheten att diskutera teamutvecklingsprogrammet Create STEP under lunchen med Petter Stordalen.

Någon som skriver under på vikten av teamet och som även var inbjuden till lunchen med Petter Stordalen är Creates Hanna Wiljebrand som är grundare av Creates teamutvecklingsprogram för startups,  Sustainable Team Entrepreneurship Program (STEP).

”Utöver Petters genuina passion för entreprenörskap är det häftigt att även få uppleva hans förmåga att se människorna, att han tar sig tiden att vara närvarande och fokusera på en person i taget,” säger Hanna Wiljebrand efter lunchen då hon fick möjlighet att berätta om sitt arbete med Create STEP.

Vad Petter Stordalens respons på Creates arbete med att stärka entreprenöriella team var?

”Fantastiskt!” på sjungande norska.

Create STEP

Create STEP är ett nytt forskningsbaserat teamutvecklingsprogram för startups som syftar till att stödja och utveckla team som startar företag. Målet med programmet är att ta fram konkreta verktyg för att startupteam ska kunna samarbeta hållbart och bidra till Sveriges konkurrenskraft genom att fler startups lyckas över tid. Du kan läsa mer om Create STEP här.

För mer information om Create STEP, vänligen kontakta:
Hanna Wiljebrand, Affärsutvecklare och HR-specialist på Create Business Incubator
hanna@create.se
+46 (0)73 – 969 00 60