Christopher Holmström, innovatör och VD, Catheasy Västerås AB.

Catheasy Västerås AB påväg in i svensk sjukvård

Creates Alumnbolag Catheasy Västerås AB har har utvecklat en ny enkel metod för urinvägskateterisering som man kallar Catheasy. Bolaget har erhållit CE-märkning för den medicinska produkten som idag används för ändamålet. Det här innebär att Catheasy nu är godkänd och kan börja användas i vården i Sverige och övriga Europa.

Urinvägskateterisering är en metod som är förknippad med obehag, genans och smärta för patienten och där blödningar i samband med kateterisering eller uttag av kateter inte är ovanliga. Catheasymetoden är en enkel, snabb metod som inte kräver smärtstillande behandling och som har potential att avsevärt underlätta för såväl patient som personal, skriver Uppsala Bio ett pressmeddelande.

– Som jag ser det har Catheasymetoden en stor potential att göra kateterisering till en enkel och säker procedur. Hos specialisterna på urologklinikerna och övriga sjukhusavdelningar, men kanske framförallt utanför sjukhusen, på vårdcentraler, i hemsjukvård och äldreomsorg, säger Christopher Holmström, innovatör och VD, Catheasy Västerås AB.

Viksäng Irsta Vårdcentral är först i Sverige med att implementera Catheasymetoden för urinvägskateterisering. Maria Kättström, verksamhetschef på Viksäng/Irsta, understryker att ”Det är viktigt att ständigt implementera nya arbetssätt som förbättrar vården för patienterna och arbetet för personalen. ”Med Catheasymetoden, som inte kräver smärtstillande gel, så kan arbetet med urinvägskateterisering dessutom delegeras till undersköterskorna vilket ger en ökad resursflexibilitet” adderar Helene Ståhlgren, avdelningschef.


Om Catheasy Västerås AB:
Catheasy Västerås AB arbetar för att göra urinvägskateterisering enklare och säkrare för patienter och för vårdpersonal.

Kontakt: Christopher Holmström, VD, Catheasy Västerås AB

Tel: +46 (0) 70 252 4887

E-post: catheasyab@tele2.se

Mer om Catheasymetoden:

http://www.catheasy.se/